Skoči do osrednje vsebine

Stalno predstavništvo pri Evropski uniji Bruselj

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Nova lokacija veleposlaništva in stalnega predstavništva pri EU v Bruslju

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Bruslju in Stalno predstavništvo pri Evropski uniji Bruselj se selita na novo lokacijo. V času selitve bo delovanje veleposlaništva omejeno.

Novice

  • Slovenska potica je kraljica Dneva odprtih vrat EU institucij

    Evropske institucije so 4. maja, pred dnevom Evrope, na široko odprle vrata obiskovalcem, ki so lahko obiskali dolge in zapletene hodnike institucij ter se seznanili, kaj vse EU dela za svoje državljane. Predstavile so se tudi države članice: Slovenija se je okoli 10 tisoč obiskovalcem predstavila s potico in odličnimi športniki, ki so pravi ambasadorji slovenskega načina življenja.

  • Podan predlog za uvrstitev razprave o širitvi EU na dnevni red marčevskega Evropskega sveta

    Svet EU za splošne zadeve je začel priprave na naslednje zasedanje Evropskega sveta, ki bo 21. in 22. marca 2024 v Bruslju, z obravnavo predlaganega dnevnega reda. Državni sekretar Marko Štucin je predlagal, da voditelji EU marca razpravljajo tudi o širitvi EU, predvsem o začetku pristopnih pogajanj z Bosno in Hercegovino.

  • Ministrica Fajon na zasedanju zunanjih ministrov EU poudarila pomen trajnostnega premirja v Gazi

    Ministrica Tanja Fajon se je udeležila zasedanja Sveta EU za zunanje zadeve, namenjeno ruski agresiji na Ukrajino, razmeram na Bližnjem vzhodu in v Sahelu. Ministri so v razpravi o Bližnjem vzhodu obravnavali situacijo v Gazi, odzive EU na napoved izraelske ofenzive na Rafo in vprašanje politične rešitve ter potrdili vzpostavitev pomorske varnostne operacije Eunavfor Aspides v Rdečem morju.