Stalno predstavništvo pri EU Bruselj /Novice /
18.10.2016  

V organizaciji mreže Evropskih kulturnih institutov EUNIC bo 6. in 7. decembra 2016 v Palači lepih umetnosti Bozar potekala konferenca o evroskepticizmu ter naraščanju populizma in ekstremizma v evropski družbi.

V organizaciji mreže Evropskih kulturnih institutov EUNIC bo 6. in 7. decembra 2016 v Palači lepih umetnosti Bozar potekala konferenca o evroskepticizmu ter naraščanju populizma in ekstremizma v evropski družbi, na kateri bodo polemična razmišljanja predstavili vidni evropski intelektualci, med njimi tudi slovenski filozof, dr. Slavoj Žižek.

Poleg njega se bodo predstavili še nemška pisateljica Herta Müller (“Atemschaukel”, Nobelova nagrada za literaturo za leto 2009), francoski sociolog in filozof Didier Eribon („Retour ŕ Reims“) ter turški pisec in kolumnist Elif Shafak („The Bastard of Istanbul“).
Konferenco bo spremljalo 40 študentov Evropskih univerz, ki se bodo v okviru programa imeli priložnost aktivno odzvati na predstavljene (za)misli.

Slavoj Žižek bo s prispevkom nastopil 7. decembra ob 14. uri (natančen program lahko najdete na povezavi v spodnjem besedilu).

Udeležba na konferenci je brezplačna, na povezavi (https://www.goethe.de/ins/be/de/ver/ea.html) se lahko registrirate do 24. novembra letos.

Če vas vsebina konference zanima, vas vljudno vabimo k čimprejšnji registraciji, saj zanjo v bruseljskih krogih vlada precejšnje zanimanje.

Veselimo se vašega sodelovanja.

Vaše stalno predstavništvo RS pri EU

European Angst je pobuda Goethe-Instituta v Bruslju, ki jo pripravlja v sodelovanju s člani bruseljskega EUNIC grozda, the Alliance française de Bruxelles-Europe, ter češkim, italijanskim in poljskima kulturnim institutom ter BOZAR.
Podpirajo jo European Movement International, Evens Foundation in francosko veleposlaništvo v Belgiji. Medijski partner projekta je EUObserver