Stalno predstavništvo pri EU Bruselj /Novice /
23.11.2015

Migracijska kriza in integracijska politika na zasedanju Sveta EU za izobraževanje, mladino, kulturo in šport

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič se je danes v Bruslju udeležila zasedanja Sveta EU za izobraževanje, mladino, kulturo in šport.


23.11.2015

Slovenija bo po oceni EK v letu 2016 izšla iz postopka presežnega primanjkljaja

Na današnjem zasedanju evroskupine, ki se ga udeležuje tudi minister za finance, dr. Dušan Mramor, bodo obravnavane ocene osnutkov proračunskih načrtov držav članic EU za prihodnje leto.


20.11.2015

Ministri EU: za boj proti terorizmu moramo izkoristiti vse obstoječe instrumente

Ministrica mag. Vesna Györkös Žnidar se je danes, 20. novembra 2015, v Bruslju udeležila izrednega zasedanja Sveta ministrov EU za pravosodje in notranje zadeve.


18.11.2015

Ministrica Alenka Smerkolj se je v Bruslju udeležila zasedanja Sveta za splošne zadeve - kohezija

Ministrica Alenka Smerkolj se je danes udeležila drugega dela zasedanja Sveta za splošne zadeve v sestavi ministrov, pristojnih za evropsko kohezijsko politiko.


17.11.2015

Državna sekretarka Benčina na zasedanju Sveta za splošne zadeve

Državna sekretarka Dragoljuba Benčina se je udeležila zasedanja Sveta za splošne zadeve, ki poteka danes v formatu evropskih ministrov v Bruslju.


17.11.2015

Ministrica Andreja Katič na zasedanju obrambnih ministrov EU izpostavila pomen solidarnosti in medsebojne pomoči

Ministrica za obrambo Andreja Katič se je danes, 17. novembra, v Bruslju udeležila zasedanja Sveta za zunanje zadeve (FAC) v formatu ministrov za obrambo EU.


17.11.2015

Državna sekretarka Benčina na ministrski konferenci Unije za Sredozemlje o sredozemski ekonomiji in pomorstvu "Blue Economy"

Državna sekretarka Dragoljuba Benčina se je v Bruslju udeležila ministrske konference Unije za Sredozemlje (UzS) o sredozemski ekonomiji in pomorstvu - "Blue Economy".


16.11.2015

Ministri EU o poenostavitvi SKP; minister Židan s podpredsednikom Evropske komisije tudi o zaščiti terana

Ministri držav članic EU, pristojni za kmetijstvo in ribištvo so se danes sestali na rednem zasedanju Sveta EU, ki se ga s strani Slovenije udeležuje minister mag. Dejan Židan.


16.11.2015

Udeležba ministra za zunanje zadeve Erjavca na zasedanju Sveta za zunanje zadeve

Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec se je v Bruslju udeležil zasedanja Sveta EU za zunanje zadeve.


09.11.2015

Na izrednem zasedanju Sveta ministrov EU za pravosodje in notranje zadeve o poteku implementacije že sprejetih ukrepov za obvladovanje migracijske krize

Ministrica mag. Vesna Györkös Žnidar se je danes, 9. novembra 2015, v Bruslju udeležila izrednega zasedanja Sveta ministrov EU za pravosodje in notranje zadeve.


Prikaz rezultatov 41 do 50 od 488