Stalno predstavništvo pri EU Bruselj /

Dobrodošli na spletnih straneh Stalnega predstavništva Republike Slovenije pri Evropski uniji!

Stalno predstavništvo Republike Slovenije v Bruslju predstavlja in zastopa interese države pri Evropski uniji. Prav zato smo državna uprava v malem in naši diplomati, ki so strokovnjaki za svoja področja, prihajajo z različnih ministrstev in vladnih služb. V Bruslju so naši sogovorniki predstavniki preostalih 27 držav članic EU, s katerimi skupaj sestavljamo Svet EU. Prav tako imamo dnevne stike s predstavniki Evropske komisije in Evropskega parlamenta.

Naš vsekakor največji projekt doslej je bilo prvo predsedovanje Slovenije Evropski uniji, natančneje Svetu EU, v prvi polovici leta 2008. Na Stalnem predstavništvu smo takrat vse sile posvetili izpolnjevanju ambicioznih in pomembnih prednostnih nalog. Več informacij o predsedovanju je še vedno na voljo na spletni strani predsedstva, www.eu2008.si. Seveda naše delo, to je zastopanje Slovenije v EU, z enako zagnanostjo, ne glede na velikost izzivov, opravljamo še naprej.

Novice

18.09.2007

Minister za notranje zadeve Dragutin Mate in minister za pravosodje dr. Lovro Šturm na Svetu za pravosodje in notranje zadeve

Minister za notranje zadeve Dragutin Mate in minister za pravosodje dr. Lovro Šturm sta bila danes v Bruslju, kjer sta se udeležila Sveta za pravosodje in notranje zadeve.


17.09.2007

Napovednik dogodkov, 17. - 22. september

Glavni EU dogodki, ki se jih ta teden udeležujejo slovenski ministri in drugi vladni predstavniki


10.09.2007

Slovenska diplomacija v Bruslju o predsedovanju Slovenije Svetu Evropske unije

Bruselj, 10. september 2007 – V Bruslju se je danes začel delovni posvet veleposlanikov in odpravnikov poslov Republike Slovenije, namenjen pripravam na predsedovanje Slovenije Svetu Evropske unije v prvi polovici prihodnjega...


07.09.2007

Delovni posvet slovenske diplomacije na temo predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije

Na SPBR bo v ponedeljek in torek, 10. in 11. septembra 2007, potekal delovni posvet slovenskih veleposlanikov in odpravnikov poslov na temo predsedovanja Republike Slovenije Svetu Evropske unije v prvi polovici prihodnjega leta.


03.09.2007

Državni sekretar Šter na konferenci o krepitvi evropske sosedske politike

Državni sekretar na zunanjem ministrstvu Andrej Šter se je danes v Bruslju udeležil prvega srečanja visokih predstavnikov držav članic Evropske unije z ministri iz držav, ki so vključene v evropsko sosedsko politiko.


Prikaz rezultatov 501 do 505 od 506

Stalno predstavništvo RS pri EU (SPBR)

Rue du Commerce 44
1000 Bruselj

T: (+) 32 2 213 6300
F: (+) 32 2 213 6301
E: slomission.eu(at)gov.si 

Twitter MZZRS