Stalno predstavništvo pri EU Bruselj /

Dobrodošli na spletnih straneh Stalnega predstavništva Republike Slovenije pri Evropski uniji!

Stalno predstavništvo Republike Slovenije v Bruslju predstavlja in zastopa interese države pri Evropski uniji. Prav zato smo državna uprava v malem in naši diplomati, ki so strokovnjaki za svoja področja, prihajajo z različnih ministrstev in vladnih služb. V Bruslju so naši sogovorniki predstavniki preostalih 27 držav članic EU, s katerimi skupaj sestavljamo Svet EU. Prav tako imamo dnevne stike s predstavniki Evropske komisije in Evropskega parlamenta.

Naš vsekakor največji projekt doslej je bilo prvo predsedovanje Slovenije Evropski uniji, natančneje Svetu EU, v prvi polovici leta 2008. Na Stalnem predstavništvu smo takrat vse sile posvetili izpolnjevanju ambicioznih in pomembnih prednostnih nalog. Več informacij o predsedovanju je še vedno na voljo na spletni strani predsedstva, www.eu2008.si. Seveda naše delo, to je zastopanje Slovenije v EU, z enako zagnanostjo, ne glede na velikost izzivov, opravljamo še naprej.

Novice

20.11.2015

Ministri EU: za boj proti terorizmu moramo izkoristiti vse obstoječe instrumente

Ministrica mag. Vesna Györkös Žnidar se je danes, 20. novembra 2015, v Bruslju udeležila izrednega zasedanja Sveta ministrov EU za pravosodje in notranje zadeve.


18.11.2015

Ministrica Alenka Smerkolj se je v Bruslju udeležila zasedanja Sveta za splošne zadeve - kohezija

Ministrica Alenka Smerkolj se je danes udeležila drugega dela zasedanja Sveta za splošne zadeve v sestavi ministrov, pristojnih za evropsko kohezijsko politiko.


17.11.2015

Državna sekretarka Benčina na zasedanju Sveta za splošne zadeve

Državna sekretarka Dragoljuba Benčina se je udeležila zasedanja Sveta za splošne zadeve, ki poteka danes v formatu evropskih ministrov v Bruslju.


17.11.2015

Ministrica Andreja Katič na zasedanju obrambnih ministrov EU izpostavila pomen solidarnosti in medsebojne pomoči

Ministrica za obrambo Andreja Katič se je danes, 17. novembra, v Bruslju udeležila zasedanja Sveta za zunanje zadeve (FAC) v formatu ministrov za obrambo EU.


17.11.2015

Državna sekretarka Benčina na ministrski konferenci Unije za Sredozemlje o sredozemski ekonomiji in pomorstvu "Blue Economy"

Državna sekretarka Dragoljuba Benčina se je v Bruslju udeležila ministrske konference Unije za Sredozemlje (UzS) o sredozemski ekonomiji in pomorstvu - "Blue Economy".


Prikaz rezultatov 61 do 65 od 506

Stalno predstavništvo RS pri EU (SPBR)

Rue du Commerce 44
1000 Bruselj

T: (+) 32 2 213 6300
F: (+) 32 2 213 6301
E: slomission.eu(at)gov.si 

Twitter MZZRS