Stalno predstavništvo pri EU Bruselj /

Dobrodošli na spletnih straneh Stalnega predstavništva Republike Slovenije pri Evropski uniji!

Stalno predstavništvo Republike Slovenije v Bruslju predstavlja in zastopa interese države pri Evropski uniji. Prav zato smo državna uprava v malem in naši diplomati, ki so strokovnjaki za svoja področja, prihajajo z različnih ministrstev in vladnih služb. V Bruslju so naši sogovorniki predstavniki preostalih 27 držav članic EU, s katerimi skupaj sestavljamo Svet EU. Prav tako imamo dnevne stike s predstavniki Evropske komisije in Evropskega parlamenta.

Naš vsekakor največji projekt doslej je bilo prvo predsedovanje Slovenije Evropski uniji, natančneje Svetu EU, v prvi polovici leta 2008. Na Stalnem predstavništvu smo takrat vse sile posvetili izpolnjevanju ambicioznih in pomembnih prednostnih nalog. Več informacij o predsedovanju je še vedno na voljo na spletni strani predsedstva, www.eu2008.si. Seveda naše delo, to je zastopanje Slovenije v EU, z enako zagnanostjo, ne glede na velikost izzivov, opravljamo še naprej.

Novice

27.11.2015

Zasedanje Sveta za zunanje zadeve v formatu trgovinskih ministrov

Minister Zdravko Počivalšek se je v Bruslju udeležil zasedanja Sveta za zunanje zadeve v formatu trgovinskih ministrov.


26.11.2015

Minister Gašperšič danes na zasedanju Sveta TTE - energija

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič se je danes udeležil zasedanja Sveta Evropske unije za promet, telekomunikacije in energijo, ki je obravnaval točke s področja energije.


24.11.2015

Ministrica Bizjak Mlakar: »Medkulturni dialog je eden izmed pravih evropskih odgovorov na izziv priseljenstva«

Ministrica za kulturo mag. Julijana Bizjak Mlakar se je danes, 24. novembra 2015 udeležila Sveta EU za izobraževanje, mladino, kulturo in šport za področji kulture in avdiovizualnih zadev.


23.11.2015

Migracijska kriza in integracijska politika na zasedanju Sveta EU za izobraževanje, mladino, kulturo in šport

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič se je danes v Bruslju udeležila zasedanja Sveta EU za izobraževanje, mladino, kulturo in šport.


23.11.2015

Slovenija bo po oceni EK v letu 2016 izšla iz postopka presežnega primanjkljaja

Na današnjem zasedanju evroskupine, ki se ga udeležuje tudi minister za finance, dr. Dušan Mramor, bodo obravnavane ocene osnutkov proračunskih načrtov držav članic EU za prihodnje leto.


Prikaz rezultatov 56 do 60 od 506

Stalno predstavništvo RS pri EU (SPBR)

Rue du Commerce 44
1000 Bruselj

T: (+) 32 2 213 6300
F: (+) 32 2 213 6301
E: slomission.eu(at)gov.si 

Twitter MZZRS