Stalno predstavništvo pri EU Bruselj /

Dobrodošli na spletnih straneh Stalnega predstavništva Republike Slovenije pri Evropski uniji!

Stalno predstavništvo Republike Slovenije v Bruslju predstavlja in zastopa interese države pri Evropski uniji. Prav zato smo državna uprava v malem in naši diplomati, ki so strokovnjaki za svoja področja, prihajajo z različnih ministrstev in vladnih služb. V Bruslju so naši sogovorniki predstavniki preostalih 27 držav članic EU, s katerimi skupaj sestavljamo Svet EU. Prav tako imamo dnevne stike s predstavniki Evropske komisije in Evropskega parlamenta.

Naš vsekakor največji projekt doslej je bilo prvo predsedovanje Slovenije Evropski uniji, natančneje Svetu EU, v prvi polovici leta 2008. Na Stalnem predstavništvu smo takrat vse sile posvetili izpolnjevanju ambicioznih in pomembnih prednostnih nalog. Več informacij o predsedovanju je še vedno na voljo na spletni strani predsedstva, www.eu2008.si. Seveda naše delo, to je zastopanje Slovenije v EU, z enako zagnanostjo, ne glede na velikost izzivov, opravljamo še naprej.

Novice

15.12.2015

Svet za splošne zadeve o pripravah na vrh voditeljev EU, v ospredju migracije

Stalni predstavnik Republike Slovenije pri Evropski uniji dr. Rado Genorio se je danes udeležil zasedanja Sveta za splošne zadeve. Med glavnimi temami zasedanja so bile priprave na vrh voditeljev EU ta konec tedna, ki se bo...


14.12.2015

Minister Karl Erjavec na zasedanju Sveta EU za zunanje zadeve

Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec se je udeležil zasedanja Sveta EU za zunanje zadeve.


14.12.2015

Kmetijski ministri EU na zadnjem zasedanju v letu 2015

Ministri držav članic EU, pristojni za kmetijstvo in ribištvo, so se danes sestali na zadnjem rednem zasedanju Sveta EU v letošnjem letu pod predsedovanjem Luksemburga. S strani Slovenije se prvega dne zasedanja udeležuje...


10.12.2015

Minister Gašperšič danes na zasedanju Sveta EU za promet, telekomunikacije in energijo

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič se je danes udeležil zasedanja Sveta Evropske unije za promet, telekomunikacije in energijo v Luksemburgu, ki je obravnaval točke s področja prometa.


07.12.2015

Ministrica Anja Kopač Mrak na Svetu EU o enakih možnostih in zaposlovanju

Ministrica dr. Anja Kopač Mrak se je v ponedeljek, 7. decembra 2015, udeležila zasedanja Sveta Evropske unije za zaposlovanje, socialno politiko, zdravje in varstvo potrošnikov v Bruslju.


Prikaz rezultatov 46 do 50 od 506

Stalno predstavništvo RS pri EU (SPBR)

Rue du Commerce 44
1000 Bruselj

T: (+) 32 2 213 6300
F: (+) 32 2 213 6301
E: slomission.eu(at)gov.si 

Twitter MZZRS